Kaartverkoop

Ticketshop
De Ticketshop bevindt zich in de Stadsschouwburg Amsterdam, met de ingang aan de terraszijde van het Leidseplein.  De Ticketshop verkoopt niet alleentheater-, musea- en concerttickets, want de Ticketshop is ook een VVV verkooppunt. Andere producten die te koop zijn in de Ticketshop zijn o.a. PODIUM cadeaukaart, nationale bioscoopbon, CJP Cultuurkaart, Iamsterdamcard, Museumkaart, Cineville pas, Time Out magazine en lidmaatschappen voor Paradiso en Melkweg.

Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur

Gesloten op 1e kerstdag, nieuwjaarsdag, 1e paasdag, Koninginnedag, 1e pinksterdag. Overige feestdagen open van 12.00 - 17.00 uur.

Maar de Ticketshop, die de afgelopen jaren steeds meer publiek trekt, is ook de plek waar alle informatie over het culturele aanbod in Amsterdam samenkomt. Een plek dus om te neuzen en culturele inspiratie op te doen. Posters en folders van uw evenement, voorstelling of tentoonstelling kunt u afgeven aan de balie in de Ticketshop:
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam

Last Minute Ticket Shop
In deze shop kunnen mensen toegangskaarten kopen voor theatervoorstellingen en concerten voor slechts de helft van de prijs. Het aanbod bestaat uit een dagelijks wisselend cultureel aanbod in Amsterdam. Soortgelijke half price ticket box offices voor culturele evenementen zijn al jaren een groot succes in andere wereldsteden zoals New York, Londen en Toronto. Initiatiefnemers zijn de Amsterdamse theaters en concertzalen en het Amsterdams Uitburo.

De Last Minute Ticket Shop is gevestigd in de Ticketshop van het Amsterdams Uitburo aan het Leidseplein in Amsterdam. Het aanbod van de Last Minute Ticket Shop wordt dagelijks om 10.00 uur bekendgemaakt in de shop zelf, op de website www.lastminuteticketshop.nl en via de informatielijn van het Amsterdams Uitburo (020-7959950). Tickets kunnen in de verkooppunten van de Last Minute Ticket Shop worden gekocht of online via de website.


Online verkoop
Amsterdam Marketing streeft ernaar voor vrijwel alle culturele evenementen op onze website online kaartverkoop aan te bieden. Hierbij verwijzen we de klant zo direct mogelijk door naar de kaartverkoop van de culturele instelling.

Uitgaansabonnementen
Voorverkoop voor het komende culturele seizoen heeft bij Amsterdam Marketing de vorm van uitgaansabonnementen. Het samenstellen van abonnementen uit het brede theater- en concertaanbod is sinds lang een succesvolle manier om het bezoek aan de Amsterdamse culturele instellingen te bevorderen. De campagne rond de abonnementengidsen (Uitgids) bereikt jaarlijks vele Amsterdammers.

De jaarlijkse Uitgids bevat het collectieve abonnementenaanbod voor Amsterdam. De abonnementen van het AUB zijn uniek: de grootschalige collectieve aanpak biedt de consument zeer veel keuzemogelijkheden. Het boeken van de abonnementen geschiedt via de http://uitgidsamsterdam.nl/ Daar kan de klant direct zien hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn. Na het boeken en betalen van de abonnementen worden de klanten overgedragen naar de desbetreffende culturele aanbieders, die de kaarten aan de hun nieuwe klanten toesturen.